Thursday, August 2, 2012

Siri Orang Lidi: Ragam Bila Kantoi

Assalamualaikum..

Kauorang penah rasa kantoi? Bila kau buat jahat/ salah, tetiba kantoi. Contoh.
Sedang kau asyik berjimba diluar pada waktu malam sebab kau fly asrama, tetiba kantoi warden call. Apa reaksi kau orang?
Ada orang, bila dah kantoi buat salah, dia akan melarikan diri dahulu. Dia tak peduli apa yang berlaku pada orang lain asalkan dia selamat. Orang macam ni, lain kali kau jangan ajak dia hangout sama-sama lagi. Senang kita sama-sama, susah kauorang sendiri tanggunglah.

Ada orang, bila dah kantoi buat salah, dia akan tampilkan diri dia untuk selamatkan kawan-kawan yang lain. Orang yang macam ni rasa persahabatan yang tinggi. Dia sentiasa rasa bertanggungjawab atas diri kawan-kawan yang lain. Senang sama-sama, susah biar dia sendiri. Orang macam ni, kau secara tak sedar akan ambik kesempatan atas sikap tanggungjawab dia. Hangout sesama best, bila kantoi lagilah best

Ada orang, dah berpegang janji. Janji tu selalu buat before buat. Susah senang sama-sama. Enjoy kita sama-sama, kantoi pun kita sesama. Takut pun rasa sama-sama. Kena marah sama-sama. Semua sama-sama. Mula-mula takut bila kantoi. Lepas kejadian, kau rasa seronok. Orang macam ini, kau boleh ajak enjoy sama-sama lagi! Ini baru nama kawan sejati. Haha


#kauorang, orang yang macam mana pulak ragamnya? Aku? No 3 tu kot. Tapi aku pun takut banyak daripada berani je. Kalau boleh nak nyorok je. Duduk2 belakang je. Huwaaa.

Oh ye. Orang macam aku. Hangout sesama boleh, tapi tak boleh selalu. tak lama lagi selamatkan diri sendirila ni. Takut banyak kan.. Huwaaaa

9 comments:

Pendidik Muda said...

Aku tak gelak pulak bila baca
tak lawak

situasi itu sngt memberi pengajaran y besar kat kite y terlibat

Iffah Afeefah said...

aku rase sengal bile aku slh gne id utk komen

entry besday? haha

Leeza dayasari [santai leeza] said...

hai.... terjah melalui blog kawan awak.... hehehehe iffah rasanya.

Naniey TJ said...

da lama x hangout sama2.... dulu2 je ske bt hal... ad akhir2 ni mls nk cri hal..... serius , bila ingt terasa keseronokn zmn muda remaja....hahaha

qasehraihan said...

olololo comel entry ni..
datang dr blog iffah ni..
saya folo awak ye..

http://qasehraihan.blogspot.com/2012/08/ending-deejavu-yang-tetiba-diubah.html

missha said...

dah lame da tak buat keje cenggini..hehe :)

Eera Shera said...

sama2 buat nakal, sama2 tanggung..comel kan ;)

Nong Andy said...

agaknya aku kawan yg macam mana eh? hehehe.. yg gi london tu kot ekekeke..

kiera'sakura said...

kadang2 saya tersepit dalam situasi dua tapi selalu nya lebih suka belajar tuk berada dlm situasi 3.. huhuhu

Thanks!!

terima kasih kerana sudi singgah baca apa
yang aku merepek ni. huhu. cewwah.
haha. bubbbye

Pages