Monday, August 2, 2010

Mr. Right

jangan banyak bercakap
Aku datang lagi. Untuk memenuhkan blog aku

dengan apa sahaja yang aku nak repekkan. 

Uh oh. nape aku suke merepek? Mungkin

sebab dia sangat seronok.

Mencuba mengurangkan merepek di

alam relaiti, sebaliknya, lebihkan pada

alam maya. Boleh kan? penat la asyik bercakap. 

(aku tau tak mungkin berjaya)

 Sekarang aku nak cerita, 

mungkin daripada pandangan aku. Pasal lelaki a.k.a 

boyfriend la. Tertanya-tanya, macam mana ek taste korang. 

Apa pandangan korang pada balak korang. macam mana harapan korang kat

balak korang? Adakah korang terima dorang

macam mana diri diorang? Uh oh. banyak tanya pulak.



yehaaa...



Kat sini aku mestila nak cerita pasal 

‘man’ aku (man kah?) hahaha. 

Tak ada lah. Bagi sesiapa yang kenal dia

a.k.a geto, mesti korang tak suka dia. Bagi korang dia selekeh,

tak handsome dan nampak macam miskin je kan. Yela. Dengan 

asyik baju pagoda dia kehulu kehilir, muka pun camtu2 je, mesti

orang ingat dia orang jahat. Tapi aku suka sangat kat dia. Dengan 

penampilan dia. Macam tu. Asalkan pagoda dia ok, ok la.

Aku suka lelaki simple. Just pakai baju t-shirt,

jeans and sandle. Siap! Nice!! No need nak kemas2. Nak beria-ria. 

Apa orang kata, metrosexsual? Eii. Aku tak suka lelaki cam tu! Tak jantan!

sanggup buat apa sahaja
Mungkin bagi orang, 

sebab dia balak aku, 

semua pun jadi suka. Yela. Orang kata, 

bila kita DAP (Di Alam Percintaan),

semua jadi bahagia. Kentut pun jadi

wangi.. tapi salah. 

Bagi aku, kentut2, tetap busuk ok! 

Ahhaa.

So, bukan nak 

cakap apa, just nak cakap, kita perlu

terima orang seadanya.

Macam dia terima kita. Tak perlu lah nak malu dengan kawan. Balak aku tak

handsome. Balak aku selekeh. Nak buat apa! Kalau malu, jangan gatal2 nak 

bercinta dengan dia. Okie. Kalau aku, aku just 

nak dia sekepala dengan aku, paham aku, sentiasa 

bg semangat bila aku dalam kesusahan. Ok la. Dia terima aku seadanya,

dan jadi pelindung untuk diri aku. 

baru rasa selamat. Simple kan! Tak perlu hipokrit. Apa susah.uh oh..







3 comments:

Naniey TJ said...

i xkisah dia selekeh ke simple ke.....
ske ati dia la.....
tp i x ske muka dia.....cm p'jnyah.....
waaaa....bikin gua cemas sje..... heehehe ....
(gurau je...walaupun aq thu ko x ksh pon aq ckp pe...tp aq ttp nk ckp...coz aq tgk blog ko sepi tnpa komen...aiyak)

Masz Mukhtar said...

oi nanie. i tak suruh u komen pon! uh!! aku tulis apa aku ase jek.

Miss Ran said...

sengal dak2 ni...sepi tak smestinye tade y bace...

tu persepsi individu dlamun chenta...

kalo aku..aku redha je...jnji bole trime masing2...hah? spe nk kate pakwe aku hdoh sile kan..sbb aku lme da taw...tak kesa upe..tu kan pinjaman je...

y penting redha!

suke diri saya je..wakaka

Thanks!!

terima kasih kerana sudi singgah baca apa
yang aku merepek ni. huhu. cewwah.
haha. bubbbye

Pages